Bartosz, Orbis
Jestem kucharzem pasjonatem i nie wyobrażam sobie, abym robił cokolwiek innego!
Jestem kucharzem pasjonatem i nie wyobrażam sobie, abym robił cokolwiek innego!
kucharz
Pracuję jako kucharz w hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto. Zajmuję się wydawaniem dań à la carte oraz grupami kolacyjnymi.
Kucharz musi być kreatywny, odważny, radosny, pewny siebie. Nie może być kucharzem każdy, ale w domu polecam każdemu próbować swoich umiejętności 😉
Inspiracją dla mnie jest moja żona, która mnie motywuje we wszystkim, co robię oraz mój brat, kucharz, który pokazał mi tę drogę, nauczył podstaw i prowadzi mnie do dziś. Każdego dnia mnie motywuje i inspiruje.
Za co lubię swoją pracę?
Najbardziej w pracy cieszy mnie zadowolenie gości – kiedy przychodzi gość i mówi, że danie było dobre i to było to, na co ma ochotę, wtedy czuję się spełniony i szczęśliwy. I to jest to!
Wzruszający moment, który zapamiętam na długo, to pierwszy lunch dla dyrekcji Mercure Gdańsk Stare Miasto, który okazał się dużym sukcesem. Pokazało mi to, że coś tam potrafię i jednak warto iść w tym kierunku.
W obecnej pracy znalazłem się trochę przez przypadek, po powrocie z zagranicy szukałem czegoś dla siebie. Spróbowałem, spodobało mi się i tak jestem do teraz. Lubię to co robię.
A może chcesz ze mną pracować? Jeśli poczułeś nasz klimat, sprawdź kogo szukamy.